maandag 14 mei 2012

Vakantieverslag (1): de heenreis en zo



 
De heenreis
We zijn 's morgens om kwart voor elf vertrokken en waren klokslag drie uur bij de receptie van het park. Zelden zo vlotjes gereden! Het was dan ook vrij rustig op de weg. Voor ons gevoel waren er ook minder vrachtwagens dan voorheen. Toen we ter hoogte van Arnhem de A3 kruisten zag ik 6 praktisch lege rijbanen richting Arnhem/Amsterdam. En dat midden op de dag! We zijn twee keer gestopt voor een broodje en om Jykke even uit te laten. Daarbij heeft Aike een hazelworm gezien, zijn eerste.
Het weer was prima: niet te koud, niet te warm en geen regen van betekenis.

Dag 1: het huisje:
Deze eerste week zitten we in Stadkyll op een park van Landal. In de loop der jaren hebben we in veel verschillende huisjes gezeten: huisjes van steen, van hout, met grasdak of een pannendak, alles gelijkvloers, of een bovenwoning. Deze keer hebben we weer een split-level woning, lekker ruim met een prachtig uitzicht.
We zijn vroeg in het seizoen, dus de bomen zijn nog niet volledig in blad. Maar er bloeit al van alles. Onderweg zagen we velden vol sleutelbloemen, geweldig! En ook om het huis bloeit van alles: bosanemonen, lelietjes-van dalen, viooltjes..
Vanochtend wandelde er een ree voor het raam, at wat gras, ging de hoek om, vrat een esdoornblad of twee en ging toen weer verder. Ik stond op hooguit 2 meter naar hem te kijken, heel stil. Je maakt wat mee!
Jykke vindt het allemaal erg spannend, maar had gisteravond duidelijk een beetje heimwee, de stakker. Ook vannacht was hij wat onrustig. Vanmorgen heeft hij uren aan de kurkentrekker gezeten, lekker snuffelen en scharrelen om het huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten