dinsdag 13 november 2012

Vakantie Sauerland (2)

De Kahle Asten

Vlakbij/tegen Winterberg aan ligt de berg Kahle Asten. Een slingerweg leidt naar de top. Bovenaan staat een merkwaardig gebouw: restaurant, hotel en weerstation tegelijk. De wind giert, het uitzicht is beperkt. Ruime parkeerterreinen, want ondanks/dankzij die barre weersomstandigheden is de Kahle Asten een zeer geliefd zondagsuitje. Het doet me denken aan het Posthuys op Vlieland, of aan café 't Zielhoes in Noordpolderzijl. Je hebt het idee dat je op het randje van de wereld bent; aan de ene kant van alles verlaten, aan de andere kant een soort van thuis.

voor een uitgebreide beschrijving: klik hier

Door de slechte weersomstandigheden konden we niet goed foto's maken. Maar we zijn er toch drie keer geweest, en hebben er fijn gewandeld.

dit is dus om 12 uur overdag!
Is het niet net uit een verfilming van een John le CarrĂ©-boek?  Het mooiste lelijke gebouw  in de wijde omtrek, en dan die mist....

Zoals overal zijn ook hier wandelroutes: alle kanten op en goed aangegeven.





Je zit hier op zo'n 840 meter hoogte, dat is dus niet boven de boomgrens. Even zo goed hebben bomen het hier erg zwaar.


Bij het restaurant staat ook een overdekt bankje. Natuurlijk alles van massief hout, met snijwerk versierd. En altijd weer zo'n hoedje, half Duits-sprekend Europa boven de 50 loopt met zo'n ding. Is daar wel eens een onderzoek aan gewijd?



Ik kom hier dolgraag nog eens terug. In mei of juni of zo. Misschien is het dan wel droog en zelfs een beetje helderder. Want wat zit er achter die wolken?




 Foto's: A.B. van der Ploeg en van Aag zelf.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten