zondag 20 maart 2022

Week 11

Oorlog. Afgrijselijk, en het is moeilijk om niet meegezogen te worden in een spiraal van slecht nieuws, gruwelijke beelden en nog meer slecht nieuws. Schuldig voelen omdat je geniet van rust en mooi weer en fijne dagen, terwijl elders enzovoort.

Niemand is er mee geholpen als je jezelf verdrinkt in afschuw en medelijden. Hup, vooruit, doe iets! Geef geld, geef aandacht en zorg ook een beetje voor jezelf.

Week 11, en we hebben, naast het werk en andere beslommeringen, best veel gedaan.

We gingen naar Assen, om nu eindelijk de bloeiende krokussen op Overcingel van dichtbij te bekijken. Dat stond al zo'n 40 jaar op het verlanglijstje.



 

Je koopt een toegangskaartje aan de overkant, voor de uitzinnige prijs van 1 euro voor 1 volwassene met partner.   Landgoed Overcingel Naast de vele bloemen waren er zoveel vogeltjes, uitbundig zingend, tegen het verkeerslawaai in.

Het was prachtig weer, fijn om te fietsen en wandelen.

Winschoten


Sellingen 

Het hoogtepunt was Franeker. Deze keer gingen we stinzenbloemen kijken in de Martenatuin bij het Museum Martena. De tuin is vrij toegankelijk.

https://www.martenatuin.nl/  en Museum



Franeker is verder ook zo mooi, we zien elke keer wat nieuws.


 

En natuurlijk De Oortwolk, dat is een verplicht nummer.    Oortwolk

 

 

Verder las ik deze week dit boek uit:


Het kostte even moeite om er in te komen, maar uiteindelijk was het wel vermakelijk. 

En tot slot heb ik vandaag gezaaid: spinazie, sla, radijs. Goudsbloemen ook. Ik heb 't al eens eerder gezegd, bij een andere gelegenheid, zie het als een teken van verzet. Plant een boom, zaai bloemen. Geef leven.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten