woensdag 16 mei 2012

Vakantieverslag: Saarburg en Mettlach

Jykke bewaakt het erf

Dinsdag:
Vandaag was een rustig dagje: boodschappen doen, een wasje gedraaid en wandelen: langs de wijnranken van Weingut Muller, met een adembenemend uitzicht over Saarburg, de Saar en verder. Nou nog uitvinden waar de flessen van Muller te koop zijn. En dan de bloemen: we zitten zo'n 150 km zuidelijker, 300 m. lager en de grond is anders dan in Stadtkyll, dan heb je dus een andere flora. Alles even mooi. Jammer van de plensbuien. Ook rommelt het af en toe wat, maar dat mag geen naam hebben.

Woensdag:
Naar Mettlach: langs de Saar. Het is zo'n prachtige rivier. We zijn hier steeds in het najaar geweest (en één keer in hoogzomer, plm. 20 jaar geleden); in het voorjaar is al dat groen ook geweldig. Hier ligt minstens 2000 jaar geschiedenis, het begin van Europa; adembenemend.
De attractie van Mettlach is Villeroy en Boch. Geweldig museum met prachtig keramiek en porselein.



 De kerk is bijzonder: bijna alle versiering is van tegeltjes. 

stukje van het middenpad
En dan natuurlijk de grootste attractie: de outlet!




Ook nu weer fantastische dingen gescoord, die thuis ingepakt gaan worden voor verjaardagen en kerst. Ja, kerst, want voor A. is er maar één winkel: de Weihnachts-outlet. Hij mag daar elk jaar wat uitzoeken. Verder wat kleinigheden aangeschaft; er zijn altijd verjaardagen en/of andere gelegenheden voor een aardigheidje.


niet helemaal scherp: toch leuk







Geen opmerkingen:

Een reactie posten