zaterdag 30 augustus 2014

zoete courgettetaart

Dit is een zoete cake-achtige taart, waar je de courgette nauwelijk in herkent. We maken hem met enige regelmaat, al jaren lang.

Wat heb je nodig? Een waslijst aan ingrediƫnten! Laat je er niet door afschrikken, het is gewoon een kwestie van mengen.




300 gram bloem, 1 dessertlepel bakpoeder, 1 dessertlepel kaneel, 2 theelepels geraspte nootmuskaat (wij doen wat minder), snuf zout, 3 grote eieren, 250 gram lichte basterdsuiker, 4 eetlepels honing, 1,75 dl. plantaardige olie (bv zonnebloemolie), 1,25 dl. yoghurt, 250 gram geraspte courgette (schillen hoeft niet), 75 gram grof gehakte noten (bv amandelen, of gemengde noten), 1 banaan in blokjes, 1 geraspte sinaasappelschil, poedersuiker ter garnering.

Verwarm de oven: 180 graden.

Zeef de bloem, het bakpoeder, de specerijen en het zout in een kom. Zet apart


Klop de eieren schuimig. Voeg de honing en de suiker toe en klop alles weer schuimig. Giet er al kloppend geleidelijk de olie bij. Schep er dan beurtelings het bloemmengsel en de yoghurt doorheen. Voeg er de courgetterasp, de noten, de sinaasappelrasp en de banaan toe. Schep alles goed om.





Schep het beslag in een met olie bestreken rechthoekige vorm, 23 x 33 cm.



Zet de taart in de oven en laat hem ong. 45 minuten bakken, hij moet stevig aanvoelen. Laat hem daarna afkoelen op een rooster en bestrooi hem daarna eventueel met poedersuiker.




Enige tijd geleden hebben we zelf sinaasappelschilletjes geconfijt. Die zijn er ook erg lekker door.



Een gezellig werkje, dat zo tussendoor kan, met als resultaat een pot goud. In de super kun je eventueel bakjes geconfijte sinaasappel kopen, minder lekker maar wel zo makkelijk.


foto's van A.B. van der Ploeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten