dinsdag 26 maart 2013

Vensters op Oost-Groningen: Midwolda

De Ennemaborg


Kijk, daar staat er nog één.



Dit is de vijver achter de  Ennemaborg. Officieel geen borg, maar hoe zou je zo'n oud, robuust huis anders moeten noemen?  Zo kun je hem goed zien:


de voorkant


de zijkant


de achterkant

De tuin loopt over in een natuurgebied, dat beheerd wordt door het Groninger Landschap . Een (voormalig) collega, afkomstig van de Veluwe, zei eens: "Bos? Dat is geen bos, dat is een heg!"
Daar zit wat in. Maar het gebied sluit nu aan op water- en wandelgebied van Blauwestad, je kunt er wel even uit de voeten.

sneeuwresten


In het voorjaar is er een explosie van kleur en geur. Duizenden stinzenplanten, die zich langzaam maar zeker uitbreiden, tot aan de andere kant van de weg aan toe.

sneeuwklokjes



Sneeuwklokjes, krokussen en winterakonieten, alles door elkaar.



 Het was deze keer ijzig koud. Maar straks, als het warmer wordt, bloeien speenkruid, scilla's, en wie weet kievitseitjes.

In het koetshuis is een restaurant gevestigd (warme chocolademelk!), ook worden er activiteiten georganiseerd door o.a. het Groninger Landschap.

Tot slot: of je nu wel of niet van het werk van Maya Wildevuur (de bewoonster) houdt, als het donker wordt gaan alle lampen in de borg aan, dan straalt en schittert het huis als een juweel uit India. Prachtig.



Midwolda ligt in de gemeente Scheemda, Groningen
Foto's: van Aag zelf


Geen opmerkingen:

Een reactie posten