zaterdag 21 september 2013

Beestjes aaien

Zo. We zijn afgelopen zondag naar de kinderboerderij geweest. Die in Borgerswold, Veendam. Man houdt van geiten en kippen, en ik mag graag een konijn aaien, of een cavia. Waar staat geschreven, dat kinderboerderijen alleen voor kinderen zouden zijn? Voor ouders en grootouders, maar niet voor (klein-)kinderloze grote mensen? Precies, nergens.
Die kinderboerderijen bestaan nog helemaal niet zo lang. In de jaren vijftig verschenen de eerste exemplaren, een antwoord op de rappe verstedelijking van ons land. Het achterliggende idee was en is nog steeds dat het voor kinderen goed is om in aanraking te komen met onze landbouwdieren.

Voor meer informatie, klik hier, voor de site van de Vereniging voor kinderboerderijen.

Dat hele Borgerswold, daar waren we ook nog nooit geweest. Mooi recreatiegebied, hoor. Van alles te doen, en dat gebeurde ook. Overal waren mensen aan het wandelen, fietsen, vissen, paardrijden; er was net een grote luchtballon geland (op het ballonveld) en die werd weer ingepakt. Het park voldoet duidelijk aan een behoefte.

Het was ook veel groter dan ik dacht, met flinke waterpartijen,


en rustieke bruggetjes.


Maar wij kwamen voor de dieren.

dit is maar een gedeelte.

Tot mijn vreugde was er een ezel, ik houd van ezels.


Er waren diverse rassen kippen, een pony, geiten, varkens, en behoorlijk tamme konijnen, die best geaaid wilden worden.



Genoeg geaaid, dat was leuk, en wat nu?
Wat drinken dan maar, met wat lekkers erbij. Het werden warme scones, met echte double cream uit Dorset en aardbeienjam.




Terrasje aan het water, wat wil een mens nog meer. Dit alles bij het Kainholt, waar je ook verpakte thee en koffie kunt kopen. Sinds kort is het ook een Toeristisch Informatie Punt, met veel leuke folders.



Uit en toch dichtbij. Leuk. Dat gaan we vaker doen.


info Kainholt: http://www.kainholt.nl/
info Borgerswold: http://www.borgerswold.info/




Geen opmerkingen:

Een reactie posten