zaterdag 7 maart 2015

Beetje gezond eten.


Het blijft moeilijk: én lekker eten, én gezond, én divers, én rekening houden met alle smaken hier in huis, en dat alles aan het eind van de dag, als je lichtelijk afgeragd de keuken in gaat.

Bovendien is er dan ook nog het stemmetje van je geweten, dat mekkert over biologisch, en korte aanvoerlijnen en meer van dat verantwoorde gedoe. Zucht.

Vroeger, vroeger hadden we een groente-abonnement. Daarmee waren veel problemen opgelost. Maar we verhuisden, en ook ging de kwaliteit van de groentetassen nogal achteruit, dus daar stopten we mee.

Er zijn tegenwoordig allerlei mogelijkheden, allerlei abonnementen, maar we wonen nog steeds in, zeg maar, onrendabel gebied.  En werd het thema van onze maaltijden: "makkelijk". Lees: eenzijdig.

Genoeg! Vrijdag kijk ik op de site van de biologische groentehandel die in Groningen op de markt staat. Zus heeft er een abonnement, dat wordt fijn bij haar thuis afgeleverd. Maar ik kan natuurlijk best een vergelijkbare inhoud bij elkaar verzamelen. Bij de Plattelandswinkel, bij de Turkse supermarkt en op de markt.
Ik bedenk dan een aantal maaltijden met de ingrediënten, en gedurende de volgende week eten we dat. Het is nog even uitvinden welk pakket de beste leidraad biedt, maar dat komt wel goed.

Voor de komende week staan de volgende groentes en fruit op het menu:
(wilde) spinazie, rode uien, ruccola, rode kool, trostomaten, witlof, venkel, oesterzwammen, sinaasappels (navelina's) en appels (elstar).

Venkel laat ik vallen, en er komt wat extra fruit bij, ik zie nog wel wat.

Vandaag aten we lasagna met spinazie en zalm.



Het voordeel van deze lasagna is, dat je het jezelf net zo makkelijk kunt maken als je wilt. Omdat het zaterdag is had ik alle tijd om zelf de saus te maken en verse spinazie voor te bereiden. Maar heb je geen zin/puf: daar zijn pakjes, potjes en diepvriesgroentes voor. Op elkaar stapelen en hoppa, de oven in.



De grote vraag is natuurlijk hoe lang dit gaat duren, het is net fitness of zo. Je begint dapper, maar volhouden, dat is de ware kunst. 

Kijk hier zelf op de site vangroentehandel Groningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten