maandag 12 mei 2014

Uitgelezen: De troost van een warm visje.

Ik heb de laatste tijd behoorlijk wat gelezen, ik jas er hier de komende tijd even wat titels door.

Als eerste:  De troost van een warm visje, door Sylvia Witteman.

Soms spreek ik mensen die nooit van Sylvia Witteman hebben gehoord. Dat zijn meestal mensen die niet aan Social Media doen.
 Sylvia heeft namelijk meer dan 80.000 volgers op Twitter, die haar te pas en te onpas retweeten. Ook zijn er behoorlijk wat mensen die al kwaad worden bij het noemen van haar naam. Ze maakt in ieder geval wel wat los, zo nu en dan.

Een tweet is een column in 144 tekens. Gelukkig voor de liefhebbers schrijft ze ook langere colums: in de Volkskrant en in de Linda bijvoorbeeld.

"De troost van een warm visje" is een bundel van Volkskrant-colums. Fijn om 's avonds in bed een aantal te lezen. Dat Simon Carmiggelt één van haar Grote Voorbeelden is, is wel te merken, maar wat hindert dat?

Onderwerpen dienen zich overal aan. Bijvoorbeeld: het wel en wee in je eigen huishouden. Vreemde korte berichtjes op nieuws-sites. Of als je gesprekken afluistert in de tram of in de supermarkt en daar dan "een stukkie over tikt. Want iemand moet het doen". Meer dan 90 stukkies zijn in dit bandje verzameld. Daarmee heb je, zeg maar, de troost van een fijn boekje.

Tot slot: ik vind het een prachtig ontworpen band.


Het is van Moker Ontwerp. Dat mag ook wel eens gezegd worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten