zaterdag 9 november 2013

Even weg: Dwergte (1)

We zijn een paar dagen weg geweest. Slechts drie kwartier rijden, hemelsbreed een half uurtje over de grens, kwamen we in een totaal andere wereld. Zo dicht bij en wat weet je ervan? Niets!
Op ons dooie akkertje reden we op zondagochtend door de grote veengebieden in Duitsland: Elisabethfehn, Augustusfehn, prachtig. Langs het Küstenkanal, we wisten niet dat het bestond. Erg mooi. Alleen al dat kleine stukje bood zoveel nieuws: we krijgen het er druk mee.



Dwergte bestaat uit drie kroegen, enkele boerderijen én het bungalowpark waarop ons huisje stond.


Prima huisje, licht en ruim. Deze was vrijstaand, voor 4 personen. Aan de rand van het bos, konijntjes en eekhoorns in de tuin, wat wil een mens nog meer.
De omgeving is mooi, een afwisseling van bos en akkers.


 

Voor fietsers is het ideaal: heel veel fietsroutes ...



en na elke 5 á 6 km wel een dorpje, waar natuurlijk een Gasthaus staat.


Overigens: naar stedelijk schoon kun je lang zoeken. Alle dorpen maakten een vrij nieuwe indruk. Terwijl we hier omringd zijn door historie (de burcht van Wedde, klooster Ter Apel, Bourtange, etc), hebben we daar eigenlijk niets ouds gezien (behalve hunebedden, daarover later).  Dat was een vreemde ervaring.
Maar als je behoefte hebt aan kunst en cultuur: je bent in een mum van tijd in Oldenburg (veel musea) en Bremen (idem, mooie kerk ook, Hanzestad vol geschiedenis).
Dwergte is dus een prima uitvalbasis voor allerhande activiteiten. Ik vermoed dat we er vaker zullen komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten