zondag 1 juni 2014

Vakantieverslag (4): Bourscheid

Vanaf Afferden (Limburg) vertrokken we richting Luxemburg. Overal zagen we kraampjes en borden


Ik heb me echt misselijk gegeten in aardbeien, ik wist niet dat dat kon.

We wilden zo min mogelijk door België, maar bij Roermond raakte de wegwijsmevrouw danig in de war. Uitrit af, inrit op, wat ben je toch afhankelijk van die dingen. Gelukkig hadden we een kaart bij de hand, en na enige tijd waren we weer op de goede weg.

We hadden een hut gereserveerd op de camping Um Gritt bij Bourscheid. Bekend, ja, beroemd van het programma "Ik vertrek". De camping ligt aan de Sûre, in het dal. Ruime hut, van van alles voorzien en de camping was ook prima.

foldertje

De volgende morgen hebben we alles weer ingepakt en zijn we naar de burcht gereden, ons eigenlijke doel.





Het is een enorm groot complex. Als vestigingsplaats van Romeinen, Karolingers en Merovingers was het eerst een houten vesting. Maar vanaf de 11de eeuw werd er een stenen burcht gebouwd. Tot in de zestiende eeuw gingen de uitbreidingen door, groter en groter. Uiteindelijk stonden er maar liefst 8 torens.


luchtopname/folder

Daarna trad het verval in. In 1972 werd de burcht door de Luxemburgse Staat opgekocht en sindsdien vinden er restauratiewerzaamheden plaats. Het bouwmateriaal is eenvoudig dat wat voorradig is: de lokale steen. Je krijgt de prachtigste patronen en constructies.

vloertje





We zijn helemaal om het complex heen geklauterd. Het uitzicht is ook prachtig.







Je kunt ook naar binnen, mooi ingerichte ruimtes, maar ja, die hond van ons, hé. Dit was ook al heel geweldig. Verder maar weer, naar onze nieuwe verblijfplaats: Stadtkyll.


Bron: Wikipedia en folder van S.I.T.
Foto's van Aag zelf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten